divendres, 6 de febrer del 2009

Spot publicitari

Hola de nou,

Us deixo el vídeo que ja havíem vist un cop sobre una de les qüestions que hem tractat a classe: els moviments migratori. És tracta d’una campanya que va fer el club de futbol Atlètic de Madrid per a captar socis durant la temporada 2005-2006. Més enllà del missatge futbolístic, el que s’intenta plasmar és la situació de molts immigrants que viuen al nostre país. A partir de la seva visualització us proposo que:

1.- Elaboreu un petit comentari tot explicant els motius pels quals creieu que el personatge menteix als seus familiars en la carta que redacta.

2.- Comenteu quines creieu que poden ser les conseqüències que pot tenir el missatge en el seu país d’origen.

3.- Comenteu 1 aspecte positiu i un altre de negatiu que creieu que provoca la immigració al país d’acollida.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És un bon anunci, però no acabo d'entendre perquè l'Atlètic de Madrid fa aquest anunci de denúncia social del problema de la immigració.

En referència al protagonista, el que fa, es pot resumir en que menteix per no defraudar; La gent d'aquests països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament, són persones que, a vegades, deixen tot el que tenen als seus països d'origen per venir aquí i, un cop aquí, la majoria no aconsegueixen el seu objectiu i tenen dificultats per adaptar-se amb aquesta societat i al treball. Així que han de mentir als seus familiars per tranquilitzar-los i per dir-los-hi qu són uns herois i no uns "fracassats".

Amb aquesta carta i la dels altres immigrants, els respectius familiars, companys i amics, es pensen que aquí la seva vida serà molt més fàcil. És el "efecto llamada", la gent d'allí vindrà en més grans quantitats buscant una vida millor.

En el mateix aspecte, el cultural, comantaré els aspectes positiu i negatiu del país receptor. El positiu és la mescla de cultures, és una bona manera de que la gent conegui altres costums que no siguin la seva pròpia. Tot i això, no hi ha gent disposada a compartir la seva cultura i d'aquí neix el racisme.

En conclusió, crec que és més positiu que negatiu, que un país rebi immigrants.

PD: l'única solució que trobo al "efecto llamada" és que els immigrants comencin a dir la veritat en les seves cartes, tot i que costarà molt, jo tampoc seria capaç de dir que no he aconseguit quasi res.

Anònim ha dit...

Deixant de banda l'objectiu de l'anunci, cal dir que és un anunci on es mostra la realitat diaria de moltes persones immigrants i que realment crida molt l'atenció.

Penso que és mol difícil esbrinar les verdaderes raons per les que el protagonista menteix a la seva família sense haver viscut una situació igual. No sabem el que faríem cadascú de nosaltres si ens trobessim en tal situació, però veient el vídeo podem pensar que potser tots nosaltres faríem el mateix, mentir a la família perquè no es preocupessin. Aquesta és una de les raons per la que el protagonista menteix, és per no preocupar a la família, per assegurar-los de que al país on ha anat està molt bé i que les coses no li podrien anar millor. Segurament serà molt difícil per l'immigrant viure en les condicions que viu, treballant moltes hores en unes condicions dures, aguantant el racisme de moltes persones, veient com realment està sol... Però el que el protagonista realment vol és treballar i guanyar diners per enviar-lo a la seva família i que ells puguin ser feliços encara que el protagonista no ho sigui. Possiblement aquest sigui un altre motiu de mentira, el protagonista vol garantir a la seva família que cada mes li enviarà certa quantitat de diners perquè puguin viure millor.

Ara bé, aquest missatge de tals "bones notícies" que reben els familiars, provoquen l'anomenat "efecto llamada" el que provoca que moltes persones es convencin de que el país de destí està molt bé i els provoca un desig de marxar per millorar les seves condicions de vida. Però quan venen al país es troben en una trista realitat, i és que no troben res bò del que es pensaven perquè realment no ho tenen tan fàcil.

Tot i axò les migracions estan a l'ordre del dia, i això té aspectes positius i negatius per al país d'acollida. Un aspecte positiu és que amb la rebuda de immigrants hi ha un gran intercanvi cultural entre les diferents persones immigrants, i un aspecte negatiu és que moltes vegades sorgeixen grans diferències entre les persones a causa del racisme i la xenofòbia.

Anònim ha dit...

El tema de la immigració està més present cada día a la societat.

Potser aquesta persona del video minteix perque no vol que la seva família estigui preocupada per ell, per així no dinarli més problemes dels que tenen, per a que es pensin que tot està sortint com ho havien planejat en un principi, per por al fracàs i al senti que tots els esforços han estat en va. Totes les espectatives de un principi són de triomf, de canvi de vida per a millor i d'arribar als objectius marcats, llavors, potser li dona vergonya dir la vertadera situació que està passant, a l'hora es barreja la por a la burla dels demés, al que diguin:" eres un perdedor". En realitat són moltes coses les que estan en joc.

Com a consequéncia d'aixó, els familiars es pensin que tot es veritat, que es tan bonic com el ho pimta, i decideixen provar sort igualment, i aquí és quan es produeix el que s'anomena " el fecto llamada", i comencen a aribar masses d'imigrants ilegals, fin i tot, els immigrants d'Àfrica, corren els risc de morir en l'intent.

Un aspecte positiu, recau sobre l'economia del país, ja que no tots els immigrants són ilegals, llavors aixó vol dir que cotitzen igual que les persones del país d'acollida, i així augmenta el PIB del país.

Un aspexte negatiu és " El crecimiento de la economia sumergida" que inclou a totes les persones immigrants(o no) ilegals que treballen ambulantment sense cotitzar com qualsevo altre ciutadà.