dimecres, 25 de març del 2009

Les dones catalanes, al capdavant en fecunditat

Les dones catalanes en edat fèrtil ocupen el cinquè lloc en nombre de fills de l’Estat, segons un informe publicat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Amb un índex d’1,48 fills per dona, Catalunya és superada per Melilla (2,20), Ceuta (1,92), Múrcia (1,64) i Andalusia (1,51). La mitjana estatal és d’1,38 fills per dona. El primer fill es té als 29,3 anys.

Entre les comunitats autònomes que es troben per sota de la mitjana estatal, les que presenten taxes més baixes són Astúries (0,97), Galícia (1,03) i Castella i Lleó (1,11). De fet, el nombre de fills per dona és més elevat allà on hi ha més població jove i més població immigrada.

Dins de Catalunya, la demarcació amb un índex més elevat és Girona, amb un 1,61; seguida de Tarragona (1,51); i de Barcelona i Lleida, totes dues amb un 1,48.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 37. Diumenge, 1 de juny del 2008

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'índex de fecunditat de Catalunya un dels més alts dins de l'estat espanyol. Aquesta última dada la podríem explicar en funció de tots els immigrants que ha rebut la nostra comunitat autonòmica. Per altra banda també pot venir causat per la població que hi habita en aquesta,gairebé en som 7 milions i això pot explicar el creixement de l'índex sintètic de fecunditat el darrer any.
Per altra banda també ens donen dades de l'índex de fecunditat a Astúries, però tots hem de reflexionar i ser conscients que la població d'aquesta zona tot i tenir un territori suficienment gran per adquirir més població, no n'hi té.